Caută
Close this search box.

Promenada Regina MARIA a României a fost inaugurată la Paris

Astăzi a avut loc la Paris inaugurarea oficială a Promenadei Regina Maria a României – Promenade Marie de Roumanie, situată pe malul Senei, în proximitatea Turnului Eiffel.

Custodele Coroanei, Margareta şi principele Radu au participat la ceremonia la care a fost dezvelită placa inaugurală ce consfinţeşte atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre prestigioasele zone ale capitalei Franţei, potrivit comunicatului Casei Regale, citat de Agerpres.

Iniţiativa de a avea la Paris o stradă cu numele Reginei Maria aparţine Ambasadei României în Franţa şi a fost susţinută de şeful Grupului de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională, Andre Chassaigne, precum şi de viceprimarul Parisului, Catherine Vieu-Charier.

La eveniment, autorităţile franceze au fost reprezentate de viceprimarul Parisului, Catherine Vieu-Charier, de viceprimarul Arondismentului 7 al Parisului, René-François Bernard, de Andre Chassaigne – membru al Adunării Naţionale a Franţei şi de diplomaţi ai Ministerului de Externe francez. Din partea română au fost prezenţi ambasadorul ţării noastre la Paris, Luca Niculescu, şi consilierul de stat Sandra Pralong, care a citit un mesaj din partea şefului statului, Klaus Iohannis.

De asemenea, au participat mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, reprezentanţi ai Bisericii Greco-Catolice române din Franţa, membri ai comunităţii româneşti din Franţa.

FOTO: Agerpres

Custodele Coroanei, Margareta, şi principele Radu se află, începând de duminică şi până marţi, într-o vizită cu caracter public la Paris. Deplasarea în capitala Franţei este a treisprezecea vizită a Familiei Regale din anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri