Caută
Close this search box.

Scandal de dopaj la Corona Brașov. Toate handbalistele au fost suspendate de FRH

Federația Română de Handbal a publicat azi, pe site-ul oficial, deciziile Comisiei de Disciplină în cazul scandalului uriaș de dopaj declanșat înainte de CM de handbal din Japonia. Conform comunicatului, toate jucătoarele echipei Corona Brașov sunt suspendate până la datele menționate în hotărârea ANAD (Agenția Națională Anti-doping).

Comunicatul oficial:

Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 25/11/2019 Comisia de audiere a sportivilor și personalului asistent din codul A.N.A.D. a dispus suspendarea provizorie a sportivelor următoare, conf. art. 50, alineat 1 din Legea 227/2006:
8. Bazaliu Bianca Maria, începând cu data de 25/11/2019
9. Hosu Daciana, începând cu data de 25/11/2019
10Laslo Cristina, începând cu data de 25/11/2019
Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Bazaliu Bianca Maria, Hosu Daciana și Laslo Cristina este suspendat începând cu data de 25/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.
Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:
În data de 26/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:
11. Buceschi Eliza Iulia
12. Bucur Daria
13. Lopătaru Ana Maria
14. Nolevska Natasha
în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.
Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Buceschi Eliza Iulia, Bucur Daria și Nolevska Natasha este suspendat, începând cu data de 26/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizata conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 29/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

15. Tîrcă Sorina Maria
16. Neagu Marilena Alexandrina
17. Popescu Mihaela Diana
18. Pătuleanu Elena Andreea
19. Pavicevic Ivona
20. Tymoshenkova Viktoriya
21. Chiricuță Andreea Elisa
22. Ciuciulete Andreea Georgiana
23. Gomes Barbosa Elaine
24. Gogîrlă Alicia Maria
în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Tîrcă Sorina Maria, Neagu Marilena Alexandrina, Popescu Mihaela Diana, Pătuleau Elena Andreea, Pavicevic Ivona, Tymoshenkova Viiktoriya, Chiricuță Andreea Elisa, Ciuciulete Andreea Georgiana, Gomes Barbosa Elaine și Gogîrlă Alicia Maria este suspendat începând cu data de 29/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 03/12/2019, Comisia și audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

25. Lăcătuș Claudia Eugenia
26. Căprar Oana Maria
în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metoda interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Lăcătuș Carla Eugenia și Căprar Oana Maria este suspendat începând cu data de 03/12/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D. 27.

În ceea ce privește procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia amână luarea unei decizii până la data de 05/12/2019, dată până la care Clubul are posibilitatea să formuleze apărare în sensul art.12 și 72 lit. e) din Statutul F.R.H. raportat la art. 47 din Legea 227/2006 republicată.

Cum s-a declanșat scandalul de dopaj

Scandalul de dopaj s-a declanșat ca urmare a comunicatului ANAD din 19 noiembrie în care se menționa că „Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Braşov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise. Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor. În ceea ce priveşte informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping şi Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicată”

Handbalistele, în cauză, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daciana Hosu au folosit terapia cu laser intravenos, o metodă care este interzisă de regulamentul WADA (Agenția Mondială Antidoping).

Jucătoarele Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi și Daria Bucur au fost vizate de selecţionerul echipei naţionale de handbal a României, suedezul Tomas Ryde, pentru alcătuirea lotul de 18 jucătoare pentru participarea la Campionatul Mondial din Japonia, dar în urma scandalului au fost lăsate acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri