Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, vineri seară, după apariţia unor informaţii privind posibile infecţii cu coronavirus la un român din Italia şi la unul din Spania, că, în cazul celui din Italia, testele medicale la care a fost supus până în prezent nu au confirmat o infecţie cu coronavirus. În ceea ce îl priveşte pe românul din Spania, MAE a precizat că starea sa de sănătate este bună. „Până la acest moment nu există indicii suficiente care sa confirme prezenţa virusului, investigaţiile medicale fiind în curs de derulare”, a transmis MAE.

MAE precizează că, în urma informaţiilor apărute în presă privind apariţia unui posibil caz de infecţie cu coronavirus la un cetăţean român din Republica Italiană, Ambasada României în Italia a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile competente în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia persoanei în cauză şi la starea sa de sănătate.

„Conform datelor preliminare obţinute telefonic de reprezentanţii misiunii diplomatice, autorităţile locale au confirmat faptul că persoana în cauză este cetăţean român şi că testele medicale la care acesta a fost supus până în prezent nu au confirmat o infecţie cu coronavirus. Ambasada României în Republica Italiană menţine legătura cu unitatea spitalicească în care se află internat cetăţeanul român, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară dacă situaţia o va impune„, transmite MAE.

Totodată, după ce presa a relatat despre un posibil caz de infecţie cu coronavirus la un cetăţean român din Regatul Spaniei, Ambasada României în Regatul Spaniei şi Consulatul României la Ciudad Real au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia persoanei în cauză şi la starea sa de sănătate.

„Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatici, autorităţile locale au confirmat faptul că persoana în cauză este cetăţean român şi că starea sa de sănătate este bună. Până la acest moment nu există indicii suficiente care sa confirme prezenţa virusului, investigaţiile medicale fiind în curs de derulare„, arată MAE.

Ambasada României în Regatul Spaniei şi Consulatul României la Ciudad Real menţin legătura cu unitatea spitalicească în care se află internat cetăţeanul român, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară dacă situaţia o va impune, scrie News.ro.

94 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =