Caută
Close this search box.

Surse. De ce ar fi SUPĂRAT preşedintele Klaus Iohannis pe premierul Ludovic Orban

rise project

Președintele Iohannis a fost foarte deranjat că a aflat din presă că Orban l-a mufat pe Ponta la subvențiile primite de partidele parlamentare. Mergând pe firul poveștii, a aflat că Orban și Ponta negociază de fapt lucruri mult mai grave.

Dealtfel, la ultimul BEx, spun surse din partid, Orban a avut un discurs, în care a lăsat să se înțeleagă că PNL l-a făcut președinte pe Iohannis. O nouă afirmaţie care l-a deranjat foarte mult pe Klaus Iohannis.

Orban le-a spus colegilor din conducerea PNL, care a ajuns un fel de sufragerie a liderului, că alegerile anticipate sunt greu de realizat, că sunt o iluzie a președintelui și că ar fi mai bine să se concentreze pe alegerile locale.

Aceleași surse mai spun că Orban numește, la această oră, la șefia filialelor, după modelul Dragnea, marionetele sale personale.

Guvernul a acceptat un amendament la buget, prin care doar în 2020 vor primi finanţare de la stat toate partidele care au parlamentari, nu doar cele care au participat la alegerile din 2016.

Decizia e cu dedicaţie pentru ProRomânia. Potrivit unor surse politice, amendamentul a fost negociat direct de Victor Ponta cu Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Numai partidele care au participat la alegeri – parlamentare şi locale – primesc lunar bani de la bugetul de stat, în funcţie de rezultatul obţinut la ultimul scrutin.

Aşadar, Guvernul nu mai ţine cont de rezultatul alegerilor din 2016, ci de numărul de parlamentari înregistrat de partide la începutul acestui an. Decizia afectează în primul rând formaţiuni mărunte, ca ALDE şi PMP, decimate de traseism, dar şi PSD, partid care a pierdut peste 20 de senatori şi deputaţi, cei mai mulţi plecaţi la ProRomânia.

Care e singurul câştigător al modificării legislative? Partidul condus de Victor Ponta. ProRomânia nu a participat la alegerile parlamentare din 2016, deci nu ar fi trebuit să încaseze niciun ban de la bugetul de stat. Însă derogarea oferită, surprinzător, de Guvern le umple buzunarele celor din ProRomânia, care la 1 ianuarie 2020 figura cu 28 de deputaţi şi 1 senator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri