Caută
Close this search box.

Coronavirusul schimbă în forță fața politicii românești

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este mai mult decât convins că luni nu va avea loc ședința de învestirea a guvernului Orban II, el declarând că parlamentarii PSD, Pro România, UMR și cel mai probabil, ALDE, vor lipsi de la ședință.

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că în actuala criză guvernamentală și cu amenințarea pericolului de coronavirus, lucrurile s-au schimbat dramatic. Trebuie să aibă loc anumite consultări și să fie luate decizii, opinează el.

”Este exclus să stăm cu un guvern interimar până în luna noiembrie, când sunt alegerile. Atunci, românii ar fi îndreptățiți să ia furcile și să nu mai țină cont de ce culoare suntem și să ne fugărească prin parlament”,  a spus Marcel Cioalcu la emisiunea lui Mihai Gâdea.

”Dacă suspendăm și parlamentul, îl dizolvăm, nu înseamnă că parlamentul pleacă acasă. Nimeni nu explică asta. Este aceeași situație ca și cu Guvernul demis, care nu mai are voie să dea ordonanțte, dă doar hotărâri de guvern. În acest caz, dacă este dizolvat, parlamentul nu mai are voie să dea legi organice, ci doar legi ordinare”, a continuat Marcel Ciolacu, vorbind apoi în contextul pericolului de coronavirus.

”Dacă, Doamne ferește, va fi nevoie de mutări de bani, de resurse către domnul Raed Arafat, ca să gestioneze această criză, dacă avem și guvern demis și parlament dizolvat, nu se poate face legal”, a precizat liderul PSD.

”Trebuie să fim foarte responsabili. Luni, din punctul meu de vedere, nu va exista cvorum și normal să nu existe. Sunt mult prea multe semne de întrebare. Mi-aș fi dorit ca președintele României să desemneze altă persoană, nu pe domnul Ludovic Orban, dar este atributul domniei sale și așa a considerat”, a mai spus Ciolacu.

Președintele PSD îți menține ideea urgentării anumitor consultări între președintele României și  liderii politici. ”Cred că este cazul. Noi, între noi, am vorbit. Și cu Victor Ponta și cu domnul Tăriceanu, o să vorbesc, mâine și cu domnul Kelemen Hunor, pe acest subiect”, a încheiat  Marcel Ciolacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri