Klaus Iohannis l-a propus premier pe Florin Cîţu după consultările de la Cotroceni

„Am făcut o desemnare de premier pentru a nu bloca lucrurile în România”.

Klaus Iohannis a explicat că PSD s-a opus vehement reformelor Guvernului Orban şi a depus moţiunea de cenzură care a trecut prin Parlament.

„Nu ne dorim să blocăm România, vrem să mergem mai departe”, a declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare, după ce a acceptat ca Ludovic Orban să-şi depună mandatul de premier desemnat.

Ponta, la Cotroceni, susţine că POATE să facă o majoritate

Numele aflate pe masa lui Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru – Florin Cîțu, Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu și Cătălin Predoiu.

Cristian Diaconescu, propus premier de PMP la consultările cu Iohannis

Este posibil ca Ludovic Orban să facă parte din noul guvern propus pentru a fi respins de Parlament, pe un post de vicepremier sau la un portofoliu important.

Tăriceanu vrea premier independent, după consultările de la Cotroceni

Liberalii susțin că din noul Cabinet vor dispărea câteva nume controversate, în frunte cu ministrul Sănătății, Victor Costache, acuzat că a dăunat grav imaginii partidului prin gafele de comunicare în scandalul reformei din Sănătate, potrivit Digi24. Și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ar putea fi schimbat din funcție, după ce l-a iritat pe șeful său, Ludovic Orban, cu subiectul Irina Rimes, ambasador al lui Brâncuși.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, ar putea pierde și el nominalizarea, din aceleași motive de imagine proastă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here