Caută
Close this search box.

Dr. Cosmin Alexandrescu, despre epidemia de coronavirus: Corpul medical din ambulatoriu își exprima disponibiliatea preluării pacientilor din spitale pentru degravarea acestora DOCUMENT

În contextul epidemiei de coronavirus, dr. Cosmin Alexandrescu, președintele Asociației Profesionale Medicilor de Ambulator, a declarat că medicii din policlinici își exprima disponibilitatea preluării pacientilor din spitale pentru degravarea acestora.

APMA a adresat Ministeruli Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate un punctaj asupra măsurilor ce necesită o detaliere suplimentară față de decretul presedintelui Klaus Iohannis.

”Considerăm necesare asigurarea aprovizionării cu substanțe biocide si materiale de protecție a cabinetelor din ambulatoriu, nu numai a spitalelor publice; eliminarea unor filtre birocratice din SIUI, cum ar fi: emiterea retetelor cu regim special si în format electronic sau ca rețetă simplă, utilizarea telemedicinei și a consultațiilor telefonice acolo unde este posibil, realocarea plafoanelor pentru recuperare din aceste luni în perioada postepidemie, distribuirea de corturi pentru triaj și la policlinicile mari, plata concediilor medicale pentru personalul medical – atunci când va fi cazul, deoarece în momentul de față există decalaje foarte mari, preluarea deșeurilor medicale cu celeritate în vedere distrugerii lor, ajustarea valorii punctului pentru a putea face fata costurilor crescute de funcționare”, ne-a declarat dr. Cosmin Alexandrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri