Caută
Close this search box.

FMI estimează o scădere a economiei României de 5% și o inflație de peste 2 la sută

fmi

Fondul Monetar Internațional estimează o scădere cu 5% a economiei României în acest an, o inflație de 2,2%, un deficit de 5,5%, precum și creșterea șomajului la peste 10%, pe fondul efectelor economice generate de pandemia de coronavirus.

Totodată, pentru 2021, FMI estimează o creștere economică de 3,9% pentru România, o inflație de 1,5%, un deficit de 4,7% și scăderea șomajului la 6%, conform World Economic Outlook, lansat marți.

Instituția financiară estimează o scădere a economiei globale de 3% în 2020 din cauza măsurilor luate pentru limitarea pandemiei de coronavirus, cea mai puternică scădere de la Marea Criză din anii 1930, scrie Europa FM.

FMI anticipează o revenire parțială în 2021, cu economia mondială în creștere cu 5,8%, dar a spus că prognozele sale sunt marcate de „incertitudine extremă” și că rezultatele pot fi mult mai grave, în funcție de cursul pandemiei.

Această recuperare în 2021 este parțială, întrucât se prevede că nivelul activității economice va rămâne sub nivelul pe care l-am proiectat pentru 2021, înainte de apariția virusului”, a declarat Gita Gopinath, economistul șef al FMI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri