Veneto şi Veneţia sunt pregătite să le ofere turiştilor sejururi ”Covid-19 Free”. „În Veneto turiştii vor fi mai liniştiţi decât la ei acasă”, a asigurat Luca Zaia, preşedintele acestei regiuni din nord-estul Italiei, a cărei capitală este Veneţia. A ținut să sublinieze că situaţia este sigură şi că nu trebuie să existe temeri privind contagierea cu noul coronavirus, relatează miercuri EFE.

Potrivit oficialului italian, cei care vizitează Veneto vor avea garantată o vacanţă „Covid-19 Free”, având în vedere că datele epidemiologice sunt optime, cu un indice R0 (indice de contagiere) de sub 0,4, fără noi pacienţi la terapie intensivă de mai multe săptămâni şi cu reducerea la jumătate a persoanelor infectate, ale căror rezultate sunt deja negative, potrivit TVR.

În cadrul unei videoconferinţe cu ziariştii străini, Zaia a explicat că regiunea „este deja deschisă” şi că s-a numărat printre primele care şi-au deschis porţile, iar Veneţia îi aşteaptă în siguranţă pe turişti.

Regiunea care primeşte cel mai mare număr de vizitatori din Italia, circa 70 de milioane pe an, cu încasări de 18 milioane de euro, potrivit lui Zaia, trebuie să-şi revină în urma lipsei de turişti.

Sectorul turistic este cel mai afectat de criza coronavirusului.

La întrebarea dacă nu este momentul să fie schimbat modelul turistic masiv cu care se confruntă de atâţia ani Oraşul Canalelor, Zaia a răspuns că, deşi Veneţia va fi deschisă tuturor categoriilor sociale, trebuie studiat un nou tip de sosiri a turiştilor, bazat pe rezervări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here