Caută
Close this search box.

Scandal pe prioritatea la vaccinul anti-COVID: Nu e negociabil!

Franța consideră că ar fi inacceptabil ca gigantul francez Sanofi să acorde prioritate pieței americane, dacă va dezvolta un vaccin Covid-19, relatează BBC.

Guvernul francez a reacționat astfel la o declarație a CEO-ului Sanofi, Paul Hudson, care a spus că „guvernul SUA are dreptul la cea mai mare precomandă, deoarece a investit în asumarea riscului”.

Prim-ministrul Franţei, Edouard Philippe, a declarat însă că accesul tuturor la un nou vaccin „nu e negociabil”.

Sute de laboratoare din întreaga lume fac cercetări pentru a găsi un vaccin contra COVID-19. Dezvoltarea unui vaccin durează, însă, de obicei, ani întregi.

„Pentru noi, ar fi inacceptabil să aibă acces privilegiat o țară sau alta, din motive financiare”, a declarat ministrul adjunct de finanțe, Agnès Pannier-Runacher, la postul francez Radio Sud.

Philippe a scris pe Twitter că un vaccin trebuie să fie în beneficiul întregii lumii.

Președintele Emmanuel Macron a spus că eforturile recente au dovedit că un vaccin nu trebuie să fie supus forțelor pieței, potrivit Digi24. Macron urmează să se întâlnească cu oficiali de top ai Sanofi săptămâna viitoare.

La începutul acestei luni, UE a organizat un summit online global pentru a stimula cercetarea privind noul coronavirus și a promis de 7,4 miliarde de dolari de la aproximativ 40 de țări și donatori.

Finanțarea vizează dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului și a tratamentelor pentru COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri