Caută
Close this search box.

Tăriceanu îl laudă pe Orban pentru folosirea modelului polonez de fond de investiţii

tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, salută iniţiativa premierului Orban de a se inspira din experienţa poloneză în crearea unui fond de investiţii.

„Salut iniţiativa lui Ludovic Orban de a se inspira în crearea unui fond de investiţii din experienţa poloneză. (…) Susţin în continuare că ar fi un mecanism eficient de punere în mişcare a investiţilor, a economiilor, de creare de locuri de muncă şi a face din România un jucător european cu adevărat. Am văzut că premierul Orban a discutat azi subiectul cu premierul Poloniei şi urmează discuţii la nivel de experţi”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

El vrea să îi ofere lui Orban concluziile discuţiilor sale din 2018 cu experţii polonezi despre modul în care aceştia au implementat Fondul de dezvoltare.

„Pentru că suntem în al 12-lea ceas cu măsurile economice, mă ofer să îi pun la dispoziţie toate concluziile discuţiilor cu experţii polonezi pe acest subiect. Ca să nu mai fie nevoie să inventam din nou roata şi apa caldă! Nu mai e timp de pierdut”, a adăugat Tăriceanu.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat la începutul lunii că Guvernul ia în calcul construcţia unui fond de investiţii după modelul polonez, pentru a susţine domeniile care au potenţial de dezvoltare.

Orban a avut o reuniune în regim de videoconferinţă cu şeful Guvernului de la Varşovia, Mateusz Morawiecki, ocazie cu care a fost prezentat modelul Fondului polonez de dezvoltare, urmând ca discuţiile pe această temă să continue la nivelul echipelor de experţi din cele două ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri