Caută
Close this search box.

Noi cazuri de coronavirus la Beijing

Chinezii au decis să închidă orașul Beijing, după revenirea unor cazuri de Covid-19.

Autoritățile din Beijing au solicitat, de asemenea, tuturor locuitorilor să evite călătoriile „neesențiale” în afara orașului și au interzis persoanelor din zonele afectate de epidemie să părăsească teritoriul capitalei.

Decizia a fost luată în condițiile în care numărul de cazuri de Covid-19 au revenit în China, fiind înregistrate 40 astfel de cazuri în ultimele zile.

Orașul Beijing a fost închis de teama Covid-19, după un anunț al primăriei.
„Toate persoanele care trebuie neapărat să părăsească Beijingul vor trebui să prezinte un certificat care să ateste că un test negativ a fost efectuat în ultimele şapte zile”, au explicat oficialii din Beijing, în cadrul unei conferințe de presă, conform stiripesurse.ro.

Totodată, Beijingul va închide toate școlile și universitățile după o revenire a cazurilor de Covid-19, conform unui comunicat al primăriei din Beijing, conform stiripesurse.ro.

Peste 21 de milioane de locuitori vor fi nevoiți să evite călătoriile „neesențiale” în exteriorul frontierelor municipale.

„Oricine trebuie să părăsească Beijingul va prezenta un certificat care să ateste un test negativ realizat în ultimele şapte zile”, a precizat Chen Bei, secretarul general adjunct al Primăriei.

Oficial, chinezii au identificat 40 de cazuri noi de coronavirus, însă modul în care închid orașul le ridică mingea la fileu conspiraționiștilor care sunt convinși că numărul de infectări din Beijing este mult mai mare.

Focarul ar fi pornit din piața Xifandi, care ocupă o suprafață de 112 hectare și are 1.500 de angajați și peste 4.000 de puncte de vânzare.

Chinezii au fost primii care s-au confruntat cu pandemia de coronavirus, în Wuhan, însă au reușit să oprească boala în timp record, motiv de dispută cu SUA.

Americanii i-au acuzat mereu pe chinezi că au permis răspândirea bolii în exteriorul Asiei, totul pentru a pune la pământ economia țărilor din vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri