Caută
Close this search box.

„AITILOP” – asta văd şoferii în oglinzi, pe maşinile rebranduite ale colegilor

aitilop

Polițistul Marian Godină atrage atenţia, pe pagina sa de Facebook, că ar fi fost greșită inscripția de pe capota noilor mașini de Poliție.

Potrivit polițistului brașovean, ar fi trebuit să scrie „AITILOP”, astfel încât, atunci când se uită în oglindă, șoferii să citească „POLITIA”.

Numai că pe capota noilor mașini scrie exat invers, „POLITIA”, ceea ce înseamnă că atunci când se vor uita în oglindă, șoferii vor citi „AITILOP”.

„Am vazut că mulți s-au revoltat că pe noile mașini de poliție nu mai e drapelul. Este. Mai mic, dar este. Dar unul n-ați fi observat că pe capotă scrie POLITIA, nu AITILOP, așa cum ar fi trebuit. Cine știe, poate vor fi re-rebrenduite. Alți bani, altă distracție”, a scris Godină, în postare.

Surse din Poliție au explicat pentru G4Media.ro că au fost modificate inscripțiile: au existat multe petiții, prin care oamenii întrebau de ce este folosit „AITILOP”, un cuvânt care nu se regăsește în DEX. Oamenii legii s-au inspirat din modelul altor țări, precum Anglia sau Germania.

Totuşi, ne îndoim că nemţii văd în oglinzile retrovizoare ale maşinilor „IEZILOP”, în loc de „POLIZEI”.

MAI a decis să schimbe schema de culori a mașinilor Poliției Române. Noile autospeciale au fost colantate în culorile albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent.

Noul design este în concordanță cu cel al altor state UE, iar orice cetățean va putea recunoaște acest tip de model în Europa. Mașinile Poliției se vor diferenția mai clar de cele ale Poliției Locale.

Unii politicieni PSD acuză Guvernul că ar fi rebranduit maşinile Poliţiei Române în culorile PNL, galben şi albastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri