Viorica Dăncilă, Iulian Iancu, Carmen Dan, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, Marian Oprișan și Liviu Pleșoianu ar putea fi lăsați în afara listelor PSD, pentru alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie, au declarat surse politice.

Conducerea PSD vrea să scape de politicienii despre care susține că au adus partidului, în perioada în care era condus de Liviu Dragnea, prejudicii majore de imagine.

22 octombrie este termenul-limită pentru depunerea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare. Unora dintre cei de pe lista indezirabililor li s-a transmis că organizațiile din care fac parte nu îi vor sprijini, așa că ar trebui să caute o altă organizație care să îi propună pe locuri eligibile, informează G4Media.

Viorica Dăncilă are deja poziția șubrezită, după ce conducerea partidului a decis să o înlocuiască de la șefia organizației de femei cu Doina Fedorovici (noua șefă a CJ Botoșani) imediat după alegerile locale.

Dăncilă este acuzată că a vulnerabilizat imaginea PSD, în mandatul de premier, prin desele sale gafe, dar și prin decizii politice greșite.

Iulian Iancu e văzut în PSD ca principalul executant al deciziilor anti-occidentale luate de Liviu Dragnea.

Carmen Dan are probleme, din cauza modului în care a gestionat mitingul Diasporei, din 10 august 2018, când jandarmii i-au bătut și gazat pe manifestanții pașnici.

Florin Iordache, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea sunt considerați principalii executanți ai ordinelor lui Liviu Dragnea în Justiție, în timp ce Marian Oprișan a fost vulnerabilizat de pierderea alegerilor, pentru Consiliul Județean Vrancea.

Liviu Pleșoianu a fost promovat intens de propaganda rusă, el având o retorică anti-occidentală extrem de dură. El a și candidat la șefia PSD în 2019, pierzând însă cursa în fața Vioricăi Dăncilă.

Un alt personaj controversat care nu va prinde listele pentru un nou loc de parlamentar este Cătălin Rădulescu, care a fost deja exclus din PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.