Medicii spun că sistemul de Sănătate din România este suprasolicitat, iar la ATI nu mai sunt disponibile decât 80 de paturi, în toată România, pentru bolnavii COVID.

„Situația în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare, pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi, în camerele de gardă”, a declarat medicul de terapie intensivă Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca.

„Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți, care vor avea nevoie de terapie intensivă.

Este obligatoriu ca autoritățile să reevalueze eficienţa măsurilor, dacă sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente. Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă. Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări”, a subliniat Radu Țincu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.