Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat imediat, după ce Iohannis l-a chemat la Cotroceni și pe Alexandru Rafila, alături de Tătaru și de Arafat.

El a declarat că a trebuit ca România să ajungă la aproape 8.000 de cazuri de COVID-19 pe zi și la peste 120 de morți în 24 de ore, pentru ca președintele Klaus Iohannis să accepte soluția propusă de social-democrați – o largă consultare cu toți specialiștii în epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizează.

„A trebuit că România să ajungă la aproape 8.000 de cazuri pe zi și la peste 120 de morți în 24 de ore pentru că președintele Iohannis să accepte soluția propusă de luni întregi de PSD: o largă consultare cu toți specialiștii în epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizează.

Sper că președintele Iohannis face acest gest nu doar pentru a-și salva imaginea, după cifrele devastatoare ale pandemiei publicate astăzi. Ci pentru că situația gravă în care am ajuns îl obligă pe președinte să iasă din tranșeele electorale.

Acum, când sănătatea publică a țării se află pe marginea prăpastiei, când nu este încă prea târziu, este nevoie de măsuri clare, coerente, propuse de specialiști, nu de tot felul de habarnisti. Altfel, mii de vieți se vor pierde în continuare și vor fi trecute în contul ambiției liberale pentru obținerea unei puteri iluzorii”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că „de luni de zile” PSD i-a solicitat președintelui Iohannis „să renunțe la rolul de lider de facto al PNL și să redevină președintele tuturor românilor”.

„E bine că măcar în al doisprezecelea ceas a înțeles că trebuie să asculte de sfatul specialiștilor, iar apoi să cheme la Cotroceni liderii tuturor partidelor parlamentare, pentru a se ajunge la o înțelegere unanimă, cu privire la planul prin care statul să poată prelua din nou controlul asupra pandemiei”, a menționat el.

Rafila a anunță însă, în urmă cu două zile, că a avut numeroase întâlniri cu premierul Orban înainte de a se înscrie în PSD. „M-am văzut mai des cu domnul Orban decât cu domnul Tătaru”, a spus Rafila.

Președintele Klaus Iohannis are, marți, la Palatul Cotroceni, o ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, secretarul de stat în MS general dr. Ionel Paul Oprea, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 3 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății; Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății; dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicină Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF”, anunță Administrația Prezidențială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.