Caută
Close this search box.

Cătălin Drulă aduce la Metrou Jandarmeria, în locul firmelor de pază

Cătălin Drulă

Metrorex va începe acțiunile necesare pentru asigurarea pazei la metrou, de către Jandarmerie, potrivit unei adrese transmise de companie, către „Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), publicată de organizația sindicală.

„Cu referire la propunerea dumneavoastră ca paza în rețeaua de metrou să fie asigurată de jandarmi (…), în scopul de a materializa propunerea (…), vom demara acțiunile necesare pentru asigurarea prezenței jandarmeriei în cadrul rețelei de metrou, care să asigure paza bunurilor materiale, ordinea publică, siguranța călătorilor și a lucrătorilor de la metrou”, se menționează în adresa trimisă de Metrorex, către USLM, conform copiei publicată de organizația sindicală.

Documentul este datat vineri, 21 mai, și semnat de directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, potrivit copiei remise jurnaliștilor de reprezentanții USLM. Metrorex este în subordinea Ministerului Transporturilor, care este condus de Cătălin Drulă.

Președintele USLM, Ion Rădoi, a apreciat că folosirea Jandarmeriei pentru serviciile de pază în sistemul de metrou ar dubla costurile plătite în prezent, pentru acestea.

„S-au făcut niște comparații cu firmele de pază actuale și Jandarmeria, din câte cunosc, ar duce cel puțîn la un preț dublu. Dar nu știu cifra, știu doar ce mi s-a spus de directorii de dinainte”, a declarat Ion Rădoi, citat de Agerpres.

Liderul sindicatului de la metrou a mai precizat că în prezent există între 500 și 600 de paznici, angajați ai unei firme private, care livra siguranță în sistemul de metrou.

„Nu știu cu exactitate, dar, din datele pe care le deținem și noi, la firma de pază sunt 500 – 600, pe acolo”, a arătat Ion Rădoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri