Caută
Close this search box.

S-a încheiat renumărarea voturilor de la Sectorul 1. Daniel Tudorache ar fi adevăratul câștigător (Surse)

S-a încheiat renumărarea voturilor de la Sectorul 1, iar Daniel Tudorache ar fi adevăratul câștigător al alegerilor, conform unor surse din primărie și alte zone oficiale. Urmează, de asemenea, un comunicat oficial.

Mai mult. Polițiștii și procurorii de la Secția Specială (SIIJ) care instrumentează dosarul alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei ar fi descoperit că există o diferență mare între buletinele de vot existente fizic și numărul total de voturi exprimate, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Autoritățile cercetează acum care e cauza lipsei buletinelor de vot.

Conform unor informații obținute pe surse, de Antena 3, câștigătorul ar fi fost – cu circa 1000 de voturi ân plus – fostul primar Daniel Tudorache, cel care a fost învins de actualul edil, Clotilde Armand. Tudorache a afirmat, astăzi că așteaptă un comunicat oficial legat de rezultatul renumărării voturilor.

Daniel Tudorache așteaptă comunicatul din partea procurorului de caz

„Eu pot să vă spun doar că aștept comunicatul oficial care sper să vină mâine sau cel târziu vineri și atunci putem spune exact ce s-a întâmplat în sectorul 1, la alegeri.

Procurorul de caz ne va comunica mâine ce a descoperit la renumărarea voturilor. E adevărat, această renumărare trebuia să aibă loc în jurul datei de 1 octombrie, dar o parte dintre membrii oficiului electoral de sector s-au opus. Bănuiesc că aveau informații sau știau ei de ce trebuiau să se opună. Nu o să fac niciun comentariu până nu voi avea un comunicat oficial!”, a spus Daniel Tudorache pentru sursa citată.

Fostul primar de la Sectorul 1 a fost întrebat dacă imaginile apărute în spațiul public, în urma alegerilor au contat. S-a văzut cu acea ocazie cum câteva persoane umblau la sacii cu voturi, Tudorache a fost de părere că, fără acele imagini, nu ar fi început nicio anchetă.

Procesul de renumărare a voturilor a fost dificil. Unele buletine erau deteriorate

„În urma acelor imagini, PSD-ul împreună cu mine am făcut acea solicitare la SIIJ, de renumărare a voturilor. Dacă nu existau acele imagini nu cred că ajungeam aici”, a mai afirmat fostul edil. Din primele informații reiese faptul că două seri la rând s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 polițiști au fost implicați în renumărarea voturilor.

Întreg procesul a fost unul dificil, pentru că unii saci cu buletine erau uzi și foile lipite între ele. Potrivit surselor citate, există diferențe mari și între voturile obținute de Daniel Tudorache și Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri