Caută
Close this search box.

China îl avertizează pe Biden că SUA se va confrunta cu un Waterloo, în ancheta privind virusul din Wuhan

china

China lansează un mesaj la adresa lui Joe Biden, legat de ancheta comandată de președintele Statelor Unite, privind posibila scăpare a virusului SARS-CoV-2 din laboratorul din Wuhan. Beijing-ul afirmă că ar putea fi „Waterloo” pentru America, aluzie la înfrângerea lui Napoleon, în celebra bătălie din anul 1815.

Săptămâna trecută, Biden a dat un termen de 90 de zile Serviciilor Secrete din SUA, pentru a raporta toate dovezile legate de ipoteza scurgerilor dintr-un laborator din China, a virusului, care a declanșat pandemia globală, potrivit Daily Mail.

China a acuzat Statele Unite de aroganță, în ziarul Global Times, presupunând că americanii „știu mai multe decât oamenii de știință”. Beijingul a afirmat faptul că Administrația de la Washington adopta o poziție periculoasă, când solicită o astfel de anchetă.

Publicația chineză aseamănă investigațiile Serviciilor Secrete din SUA despre originile pandemiei cu eforturile Casei Albe de a găsi armele de distrugere în masă, din Irak.

Atunci, în 2013, Colin Powel, Secretarul de Stat, de atunci, a declarat la Organizația Națiunilor Unite că regimul lui Saddam Hussein a dezvoltat astfel de arme, susțînând că țara din Orientul Mijlociu reprezintă o amenințare iminentă, în încercarea de a justifica invadarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri