Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a declarat luni că banii din Fondul de rezervă au fost alocaţi primăriilor, în funcţie de nevoi, afirmând că nimeni nu s-a uitat la „criteriul politic”.

El a fost întrebat pe ce criterii au fost alocate fondurile către primării din Fondul de rezervă.

„Este un HG care este promovat de Ministerul Dezvoltării. Ministerul Finanţelor avizează că banii sunt în cont şi apoi mergem mai departe. (…) Criteriile întotdeauna sunt prezentate în nota pe care prefecţii o trimit către primării, (…) primăriile trimit apoi către prefectură necesităţile şi apoi aceşti bani sunt alocaţi pe baza criteriilor din acea notă. Au fost cereri de 11 miliarde de lei.

Suma care a fost împărţită a fost de un miliard de lei, dar tot am auzit că sunt supăraţi unii dintre parteneri. Eu ştiu că, la rectificarea bugetară, primăriile PSD, care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin, au primit cei mai mulţi bani pentru că sunt primării care nu sunt performante, nu colectează venituri la buget, şi aşa mai departe. Ipocriziile astea trebuie să se mai termine”, a declarat Florin Cîţu, la sediul central al PNL, citat de Agerpres.

Întrebat cum explică faptul că 70% dintre bani s-au dus către primăriile PNL-UDMR, Cîţu a declarat:

„Exact cum explicăm: că peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus la primarii PSD. Este vorba despre nevoi. Sunt diferite criterii, diferite situaţii. Nu stă nimeni să se uite la criteriul politic, se uită la nevoile primăriilor. Aşa s-a întâmplat şi la rectificare, şi la banii care au fost daţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here