Un medicament antidepresiv ieftin și disponibil poate reduce cu aproape o treime riscul de a face o formă gravă de COVID la pacienții expuși riscului să dezvolte o astfel de formă, arată un studiu citat de CNN.

Un studiu pe 1.500 de pacienți în Brazilia, arată că cei care au luat medicamentul denumit fluvoxamină au fost mai puțin predispuși să dezvolte o formă gravă a bolii și să necesite spitalizare.

Medicamentul, care se vinde sub denumirea de Luvox, este un inhibitor selectiv al recaptării serotoninei, folosit în tratarea tulburării obsesiv-compulsive (OCD) și a depresiei.

Dar el poate afecta și inflamațiile, potrivit dr. Angela Reiersen, profesor asociat de psihiatrie la Universitatea Washington University din St. Louis, care a lucrat la studiul publicat în revista The Lancet Global Health.

„Fluvoxamina poate reduce producerea de molecule inflamatorii numite citokine, care pot fi activate de infecția cu SARS-CoV-2”, a declarat dr. Reiersen.

Medicamentul poate, de asemenea, reduce trombocitele din sânge, care determină efectul de coagulare al infecției cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here