Aeronava Tarom care îi aduce în ţară pe cetăţenii români şi străini din Africa de Sud va ateriza, marţi, în jurul orei 16.30, la Baza Aeriană 90 Bucureşti, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Iniţial, Ministerul Afacerilor Externe a informat că această cursă specială va ajunge în jurul orei 15.30 (ora României) la Bucureşti.

Pe lista de pasageri figurează: 46 de cetăţeni români (inclusiv delegaţia sportivă a CSM Baia Mare), 18 cetăţeni europeni (10 cetăţeni bulgari, 4 cetăţeni spanioli, 3 cetăţeni polonezi, 1 cetăţean ungar) şi 6 cetăţeni din state terţe (4 cetăţeni georgieni, 1 cetăţean australian, 1 cetăţean neozeelandez – aceştia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare şi având rezidenţă în România).

Aceştia erau blocaţi în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron, care a dus la anularea unor curse aeriene.

„Alţi 7 cetăţeni români care se află în Cape Town nu au reuşit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare. Reprezentanţii Ambasadei României la Pretoria rămân în contact cu aceştia şi vor continua eforturile de sprijinire în vederea identificării, în viitorul apropiat, a altor soluţii de transport către România”, potrivit MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here