Caută
Close this search box.

Adrian Streinu-Cercel, despre varianta Omicron: Vaccinurile par să confere în continuare protecție față de formele severe de boală

Vaccinurile par să confere în continuare protecție față de formele severe de boală, a declarat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel pentru MagnaNews.ro, referindu-se la noua variantă Omicron (B.1.1.529).

În data de 26 noiembrie 2021 TAG-VE (grupul tehnic de evaluare a evoluție a SARS-CoV-2) a relatat descrierea unei noi variante raportate de Africa de Sud către OMS așa-numita variant B.1.1.529.
Această variantă a fost izolată pentru prima data în 9 noiembrie 2021 pentru ca două săptămâni mai târziu să se discute de mici focare.
Vrianta Omicron (B.1.1.529) are un mare număr de mutații, dintre care unele sunt îngijorătoare din punctul de vedere al ratei de transmitere precum și din punctul de vedere al unor potențiale forme severe de boală,” ne-a declarat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București.

Din punct de vedere al manifestărilor clinice, deocamdată, nu s-au înregistrat particularități generate de tulpina Omicron versus tulpina Delta, afirmă Adrian Streinu-Cercel.

Până în present nu avem date care să sugereze că această variantă ar determina forme mai severe de boală comparativ cu tulpina Delta, de exemplu, dar cert este că numărul de internări cu această tulpină este în creștere în Africa de Sud.
Din punct de vedere al manifestărilor clinice, deocamdată, nu s-au înregistrat particularități generate de tulpina Omicron versus tulpina Delta.
În acest moment se știe că primii afectati în Africa de Sud de această tulpină au fost studenții din universități.

Citește și: O persoană repatriată din Maroc, depistată pozitiv

În ultimele zile au început să apară date științifice care să ne confirme faptul că testele de laborator rămân valabile și mai mult decât atât OMS-ul menționează că vaccinurile par să confere în continuare protecție față de formele severe de boală și decese”, a mai declarat Adrian Streinu-Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri