Caută
Close this search box.

Cine este Alexander Iosif, ținta atacului cu bombă de la Suceava: A fost un avertisment

Atacul cu bombă de joi dimineața din curtea locuinței unui cunoscut contrabadist de țigărări din Suceava ”a fost doar un avertisment, un semn” la adresa lui Alexander Iosif, destinatarul mesajului, susțin surse apropiate de anchetă, potrivit ziare.com.

Bărbatul fusese vizat în ultima vreme de mai multe percheziții și rămăsese fără o cantitate importantă de țigări aduse ilegal din Ucraina.

Pentru că nu a mai avut ce să vândă pe piața românească, suceveanul nu a mai putut să onoreze la timp datoriile către partenerii de afaceri de peste graniță.

Sursele citate au precizat pentru ziare.com că autorii atacului sunt în strânsă legătură cu mafia țigărilor din Ucraina, iar la acest moment există deja un cerc de suspecți.

Alexander Iosif nu este un personaj cunoscut la nivel național, dar are notorietate la Suceava, în special în zona Straja-Vicovu de Sus, localități aflate la doar câțiva kilometri distanță de granița cu Ucraina, unde traficul cu țigări este un stil de viață. Are antecedente penale, dar nu în zona contrabandei.

Pe 25 noiembrie 2021, Alexander Iosif a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți într-un dosar în care a fost deferit justiției pentru conducerea unui vehicul fără permis. Pedeapsa a fost una simbolică, 3000 de lei amendă penală.

În 2019, suceveanul a fost liberat condiționat din închisoare, printr-o sentință a Judecătoriei Rădăuți (rămasă definitivă prin neatacare).

Alexander Iosif fusese condamnat la închisoare în 2018, într-un dosar în care a fost găsit vinovat pentru părăsirea părăsirea locului accidentului. A avut o pedeapsă de doi ani și jumătate, din care a executat doar un an la penitenciarul din Botoșani.

Joi, 2 decembrie 2021, comunitatea locală din comuna suceveană Straja a fost martora unei noi răfuieli, doar că de data aceasta victim a fost Alexander Iosif și familia sa.

În curtea casei sale au fost aruncate două dispositive care au explodat. Nu au fost ”bombe” artizanale, cum s-a spus într-o primă fază, ci dispositive defensive care produc mult zgomot și fum, în realitate un mesaj adresat lui Iosif care ar avea de achitat niște sume de bani unor colaboratori de peste graniță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri