Caută
Close this search box.

Grevă la CET Sud, Grozăveşti şi Progresul. Mii de bucureşteni au fost în pericol să rămână de Crăciun fără căldură

grevă

A fost grevă spontană astăzi dimineaţă, la cele mai importante centrale termoelectrice din Capitală, astfel că mii de bucureşteni riscă să rămână în frig, chiar înainte de Crăciun.

Angajaţii de la CET Sud, Grozăveşti şi Progresul au oprit lucrul, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, iar frigul a cuprins mii de blocuri din Bucureşti. Din primele informaţii, este vorba de aproximativ 1.000 de blocuri care ar putea fi afectate.

După ce angajaţii de la CET Progresul au pornit o grevă spontană vineri dimineaţă, ceilalţi angajaţi de la CET Grozăveşti şi Progresul le-au urmat exemplul.

Angajaţii vor negocierea contractului de muncă, mai exact a salariilor, a condiţiilor de muncă, dar şi a programului de activitate.

Vineri dimineaţă, în Ajunul Crăciunului, circa 1.000 de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură, iar numărul lor va creşte, având în vedere că nu se mai livrează agent termic nici pe reţeaua principală, nici pe cea secundară.

Deocamdată, niciuna din oficialităţile care se ocupă de furnizarea sau livrarea agentului termic nu au fost găsite.

Cel mai probabil, se pregătesc negocierile pentru această zi, având în vedere că este o grevă are bagă Capitala în frig cu o zi înainte de Crăciun.

Conform ziarului Realitatea.net, „după mai multe ore de negocieri, în jurul orei 10:30, greviştii au anunțat că greva s-a suspendat. În urma discuțiilor, liderii sindicaliști și conducerea Elcen au ajuns la un consens, în ceea ce privește majorările salariale.

Va fi o majorare salarială, dar momentan nu se știe cu cât. Cert este că atât sindicaliștii, cât și conducerea Elcen, dau asigurări că nu vor mai exista acțiuni de protest. Angajații și-au reluat activitatea, pe toate cele trei ture”.

Un răspuns

  1. Am ramas fara caldura, nesimtilor, nu „era sa rămânem fara caldura”.
    Stam de patru zile la 17 grade in apartamente.
    Sa va pedepseasca Dumnezeu ca ati distrus bucuria bucurestenilor de a petrece Craciunul acasa, in familie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri