Caută
Close this search box.

Omicron: 2.000 de persoane in carantină după două cazuri într-o școală elvețiană

omicron

Aproximativ 2.000 de persoane, inclusiv 1.600 de copii, au fost plasate în carantină după descoperirea a două cazuri de variantă Omicron într-unul dintre campusurile Școlii Internaționale foarte apreciate din Geneva, au declarat joi autoritățile sanitare elvețiene, citate de AFP.

„Aceste două cazuri sunt în strânsă legătură intrafamilială cu o persoană pozitivă care se întoarce dintr-o călătorie din Africa de Sud”, au indicat serviciile de sănătate din cantonul Vaud – unde se află campusul.

Carantina este de 10 zile, iar studenții și profesori din campusul Châtaigneraie vor trebui să facă un test PCR. Acest campus găzduiește școli primare și secundare.

Familiile lor vor trebui, de asemenea, testate pentru varianta Omicron raportată pentru prima dată în sudul Africii la sfârșitul lunii noiembrie și detectată de atunci în zeci de țări.

Citește și: Cum s-a ajuns la un tribut extra pe sănătatea publică

Oamenii de știință știu încă puține despre această variantă, din punct de vedere al contagiozității sau severității, dar un număr neobișnuit de mare de mutații într-o parte crucială a virusului este îngrijorător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri