Caută
Close this search box.

Șeful OCDE, la București, laudă performanțele Guvernului Cîțu din 2021: România să adere cât mai repede!

Mathias Cormann, secretarul general al OCDE, aflat într-o vizită la București, a ținut să laude modul în care fosta guvernare condusă de Florin Cîțu, președintele PNL, a reușit să protejeze economia României de efectele pandemiei de coronavirus.

„La fel ca în majoritatea țărilor din lume, puteți vedea că pandemia a lovit puternic România în ceea ce privește economia. În 2020, PIB-ul României a scăzut cu 3,7%, mai puțin decât media OCDE de 4,7%.

De asemenea, România a reușit să trateze în mod cuprinzător de consecințele COVID-19. Ați luat o serie de măsuri sociale și economice care au reprezentat 3,6% din PIB în 2020 și 1,4% în 2021.

Drept urmare, PIB-ul României a depășit nivelul de dinaintea crizei în al doilea trimestru al anului 2021. Astăzi, rata șomajului este, de asemenea, aproape de nivelul de dinainte de criză.

Activitatea economică a revenit de anul trecut, iar redresarea continuă”, a declarat Mathias Cormann, potrivit B1 TV.

„România va fi unul dintre beneficiarii Planului de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene, unul dintre principalii beneficiari, ar trebui să spun, cu 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi reprezentând 6,5% din PIB, ceea ce este cu adevărat o sumă importantă. Una dintre principalele provocări în această privință este să vă asigurați că aceste fonduri sunt investite într-un mod înțelept și că puteți să le absorbiți efectiv în economie.

O implementare eficientă a Planului de redresare și reziliență finanțat de UE și a reformelor structurale asociate, inclusiv pentru a sprijini dubla tranziție – verde și digitală vor contribui la susținerea redresării României și, de asemenea, la continuarea pe calea ridicării nivelului de trai”, a mai declarat Cormann.

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, speră că procesul de aderare a României la OCDE se va desfăşura pe cât de rapid posibil, arătând că ţara noastră respectă deja o serie de standarde ale organizaţiei, potrivit Agerpres.

Secretarul general al OCDE a fost vineri într-o vizită oficială la Bucureşti. El a avut o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă şi a participat la evenimentul de lansare a studiului „Economic Survey of Romania”, la Palatul Victoria.

Oficialul OCDE a fost primit şi de preşedintele Klaus Iohannis şi s-a întâlnit cu reprezentanţii Romanian Business Leaders.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri