Caută
Close this search box.

Crucea Roșie Română trimite încă un convoi cu ajutoare umanitare în Ucraina

Crucea Roșie Română anunță că trimite al treilea convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Ajutorul constă în alimente, medicamente, produse de igienă și cazarmament, dar și hrană pentru animale.

Convoiul umanitar organizat de Crucea Roșie Română va fi format din cinci tiruri.

Acestea vor transporta 120 de tone de alimente de bază greu perisabile, produse de igienă personală, materiale de cazarmament, medicamente și hrană pentru animalele de companie.

Cele cinci tiruri pleacă din București, Cluj, Sălaj și Sibiu și se vor întâlni în Vama Siret de unde vor pleca împreună la depozitul Crucii Roșii Ucrainene din Cernăuți.

Deocamdată singurul culoar verde ce permite trecerea în siguranță a convoiului umanitar este ruta Siret – Cernăuți.

Foto: Crucea Roșie

Produsele ce vor ajunge la populația din Ucraina provin din depozitele Crucii Roșii Române, din donații de la persoane juridice, dar și din donațiile făcute de populație în județele Cluj, Sălaj, Sibiu, Olt, Vâlcea, Sector 5 București, arată Crucea Roșie într-un comunicat de presă.

Publicația MagnaNews.ro pune la dispoziția societății civile spațiu editorial pentru toate acțiunile umanitare dedicate Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri