Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe îl contrazice pe ministrul social-democrat al Finanţelor Adrian Câciu, care a calificat drept total incorectă afirmaţia că un angajat din sistemul privat susţine salariile unui anumit număr de angajaţi din sistemul bugetar, afirmând că sistemul privat susţine economia, de acolo vin banii.

”Inclusiv salariile şi pensiile angajaţilor de la stat sunt plătite din bugetul de stat, care înseamnă taxele şi contribuţiile tuturor, cetăţeni sau firme”, a subliniat Stroe.

”Dacă vrem ca statul să aibă bani la buget, pentru salarii sau pensii, trebuie să avem o economie puternică, un mediu privat puternic. Şi da, putem să repetăm asta mereu: sistemul privat susţine economia, de acolo vin banii. Inclusiv salariile şi pensiile angajaţilor de la stat sunt plătite din bugetul de stat, care înseamnă taxele şi contribuţiile tuturor, cetăţeni sau firme”, a scris Stroe, pe Facebook, conform News.ro.

El precizează că PNL a susţinut mereu mediul privat şi asta s-a văzut în creşterea economică şi că acesta este singura formulă care duce la câştig atât pentru angajaţii şi pensionaţii din privat, cât şi pentru angajaţii şi pensionaţii de la stat, ”o economie liberă şi puternică”.

Conform lui Ionuţ Stroe, marele atu al guvernărilor liberale este acela că economia şi mediul de afaceri pot să respire, că antreprenorii nu se mai simt vânaţi şi expuşi periodic la pericolul unor noi taxe şi impozite.

”Dacă aici lucrurile merg bine, dacă avem creştere economică, atunci şi bugetul se va putea baza pe mai multe resurse. Principiile liberale sunt simple, dar eficiente, pentru că au funcţionat: susţinerea mediului privat, eliminarea unor impozite absurde şi încurajarea investiţiilor”, conchide el..

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, a catalogat duminică drept total incorectă abordarea conform căreia un angajat din sistemul privat susţine salariile unui anumit număr de angajaţi din sistemul bugetar şi un număr de pensii publice.

El spune că 1,2 milioane de salariaţi de la stat plătesc, conform statisticilor, 32% din volumul contribuţiilor pentru pensii şi 28% din totalul asigurărilor sociale de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.