Caută
Close this search box.

Bacalaureat 2022. Absolvenții de liceu susțin examenul la proba obligatorie a profilului, maatematică sau istorie

Candidații la Bacalaureat 2022 susțin azi examenul la proba obligatorie a profilului, respectiv la Matematică sau la Istorie. Luni, 20 iunie, au susținut prima probă scrisă de la BAC 2022, cea de Limba română.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație publică subiectele și baremul de corectare pentru probele de Matematică și Istorie la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro

Examenul la Limba română începe la ora 9:00, însă accesul absolvenților de liceu în săli este permis doar până la ora 8:30.

Cei care au studiat timp de 4 ani la profil real vor da examen, marți, la Matematică, iar cei care au studiat la profil uman vor da examen la Istorie. Probele încep la ora 9.00. După ce vor primi subiectele, candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a le rezolva.

La matematică, sunt patru variante de subiecte, în funcție de specializare: matematică-informatică, științe ale naturii, tehnologic și pedagogic.

Istoria este probă obligatorie pentru profilul uman. De asemenea, este probă obligatorie pentru filiera vocaţională – profil artistic, toate specializările; – profil sportiv, toate specializările; – profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar, educator-puericultor; – profil teologic, toate specializările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri