Caută
Close this search box.

Președintele Franței vizitează România la baza de la Mihail Kogălniceanu

Aflat în primul turneu pe care îl efectuează în sud-estul Europei, direct afectat de conflictul declanşat de Moscova la sfârşitul lui februarie, Emmanuel Macron este așteptat marți seară în România. Șeful statului francez se va întâlni cu militarii francezi desfășurați la Baza Aeriană din Constanța.

Emmanuel Macron are programată o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă înainte de a pleca la Chișinău.

Aflat în primul turneu pe care îl efectuează în sud-estul Europei, direct afectat de conflictul declanşat de Moscova la sfârşitul lui februarie, Emmanuel Macron este așteptat marți seară în România. Avionul prezidențial va ateriza la Baza Mihail Kogălniceanu, unde liderul de la Elysee – insoțit de miniştrii de externe, Catherine Colonna, şi apărării, Sébastien Lecornu – îi va saluta pe cei 500 de soldaţi francezi care sunt desfăşuraţi aici.

După ce va fi întâmpinat de premierul român, Nicolae Ciucă, şeful statului francez va discuta cu forţele misiunii Aigle, lansată în cadrul întăririi de către NATO a „poziţiei sale de descurajare şi defensive pe flancul său estic al Europei”.

Miercuri dimineaţă lui Emmanuel Macron i se va alătura la baza NATO și preşedintele României, Klaus Iohannis, urmând ca apoi Emmanuel Macron să exprime „un mesaj foarte clar al angajamentului faţă de aliaţii din NATO şi partenerii europeni”.

Franţa a instalat recent acolo un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie. Această misiune va continua să crească în putere cu un total de 1.000 de militari şi întăriri cu tancuri Leclerc până la sfârşitul anului. Anul acesta, un grup de luptă NATO va fi creat în România sub comandă franceză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri