Caută
Close this search box.

Producătoarea Janet Yang, aleasă în funcţia de preşedintă a Academiei de film americane

Producătoarea americană Janet Yang este noua preşedintă a Academiei de film americane (Academy of Motion Pictures Arts and Sciences – AMPAS), care decernează anual premiile Oscar, a anunţat marţi organizaţia, informează AFP.

Cunoscută drept producătoare a filmelor „The Joy Luck Club” (1993) şi „The People vs. Larry Flynt” (1996), Yang a devenit a patra femeie aleasă în această funcţie şi prima de origine asiatică.

Directorul general al Academiei, Bill Kramer, a lăudat activitatea acestei renumite producătoare în domeniile recrutării şi incluziunii, în condiţiile în care premiile Oscar au fost aspru criticate în ultimii ani pentru lipsa de diversitate.

Academia, cu sediul în Los Angeles, este formată din profesionişti din cele 17 ramuri ale industriei cinematografice (actori, creatori de costume, producători, regizori şi scenarişti, etc.).

Membrii săi votează în fiecare an pentru a-i desemna pe câştigătorii premiilor Oscar, cele mai prestigioase premii ale industriei cinematografice.

În faţa controversei, Academia a anunţat în 2016 că doreşte să dubleze numărul de femei şi de persoane aparţinând unor minorităţi etnice în rândul membrilor săi până în 2020, un angajament pe care confirmă că l-a respectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri