Caută
Close this search box.

Xi Jinping a devenit unul dintre subiectele virale pe Internet, după zvonurile privind arestarea sa şi lovitura de stat din China

xi jinping

Xi și expresia #ChinaCoup au devenit tendințe pe rețelele de socializare după ce zeci de mii de utilizatori au răspândit zvonuri neconfirmate că președintele a fost reținut și răsturnat de Armata Populară de Eliberare a Chinei.

Această speculație, care nu a fost discutată de nici o sursă de renume, a venit deoarece aproape că nu există zboruri comerciale care trec peste capitala Beijingului sâmbătă, rapoartele neverificate susținând că toate trenurile și autobuzele sunt, de asemenea, anulate din Beijing, potrivit B1 TV.

Site-ul Aeroportului din Beijing arată că mai multe zboruri din capitala Chinei au fost anulate, dar multe altele sunt încă programate sau deja la sol. Au existat, de asemenea, rapoarte că zborurile au fost anulate pe fondul unui exercițiu militar planificat.

Un videoclip postat pe Twitter arată, de asemenea, o linie de vehicule militare lungi de până la 80 de kilometri care se îndreaptă spre Beijing, pe fondul unor informații despre o lovitură de stat militară din 22 septembrie.

Cu toate acestea, videoclipul durează mai puțin de un minut, așa că nu arată dacă linia de vehicule militare se întinde pe 80 km.

Într-o serie de tweet-uri, Drew Thompson, un fost oficial al Departamentului de Apărare pentru China, Taiwan și Mongolia, descrie zvonurile drept „o minciună completă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri