Caută
Close this search box.

Eclipsă parțială de Soare marți după-amiază, vizibilă și de pe teritoriul României

Eclipsa parțială de Soare care are loc marți va putea fi văzută și de pe teritoriul României.

Punctul maxim al eclipsei în țara noastră va fi atins în Nord-Est, unde Soarele va fi acoperit în proporție de 44 la sută.

Fenomenul va începe la momente diferite, între orele 12 și 20 de minute în Nord-Vestul țării și 12 și 28 de minute în Sud-Est.

În Capitală, maximul eclipsei va putea fi observat la 13 și 38 de minute, când Soarele va fi acoperit în proporție de peste 38 la sută.

La București, doritorii pot asista la producerea fenomenului chiar la Institutul Astronomic al Academiei Române, care organizează observații în parteneriat cu Astroclubul Bucureşti, în intervalul orar 12.00 -15.00.

Observaţiile se vor realiza cu un telescop Newton-Dobson de 200 mm diametru şi o lunetă de 80 mm, ambele instrumente fiind dotate cu filtre pentru Soare. Totul, sub coordonarea astronomilor de la Institutul Astronomic al Academiei Române şi de la Astroclubul Bucureşti.

Accesul publicului este liber, în limita timpului disponibil.

Iar la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” al Municipiului București, accesul vizitatorilor pentru studierea eclipsei se va face începând cu ora 12:15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri