Caută
Close this search box.

Zelenski salută sprijinul Indiei pentru Ucraina

zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sprijinul Indiei pentru Ucraina în faţa invaziei ruse, în cursul unei rare conversaţii telefonice cu premierul indian Narendra Modi, la o lună după ce Kievul a criticat New Delhi, transmite AFP.

Volodimir Zelenski i-a „mulţumit lui Narendra Modi pentru sprijinul indian privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a indicat preşedinţia ucraineană într-un comunicat, citat de Agerpres.

El a subliniat, de asemenea, importanţa recentei declaraţii a premierului Modi, care a luat atitudine împotriva acestui război cu ocazia unei discuţii cu Vladimir Putin la mijlocul lui septembrie, spunându-i că acum „nu este timpul pentru războaie”.

Volodimir Zelenski a subliniat marţi cu Narendra Modi „importanţa consolidării parteneriatului ucraineano-indian pe fondul agresiunii ruse împotriva Ucrainei”, potrivit preşedinţiei de la Kiev.

El a denunţat, de asemenea, „şantajul nuclear rusesc, în special la centrala” ucraineană din Zaporojie, ocupată de trupele ruse. Este „o ameninţare nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru întreaga lume”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Discuţia a avut loc la o zi după ce Dmitro Kuleba a plecat într-un turneu de 10 zile în Africa menit „să consolideze sprijinul politic” pentru Kiev pe continent, unde nicio ţară nu s-a asociat cu adevărat la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri