Caută
Close this search box.

China „ar putea înregistra un milion de morți din cauza COVID” anul viitor

covid

China se va confrunta cu o nouă creștere masivă a numărului de infecții COVID-19 în următoarele săptămâni, a avertizat un oficial din domeniul sănătății, ceea ce ridică îngrijorări la nivel mondial cu privire la posibile mutații și la o reapariție a virusului.

Aproape 37 de milioane de persoane din această țară ar fi putut contracta virusul în această săptămână, în urma unei schimbări surprinzătoare a guvernului în ceea ce privește politicile sale stricte de izolare, care se preconizează că va copleși sistemul de sănătate al țării și va perturba economia globală, transmite Mediafax.

La începutul acestei luni, China a început să își desființeze politica „zero-COVID” de izolare strictă și de testare, devenind astfel ultima mare țară care se îndreaptă spre o viață cu virusul.

În conformitate cu aceste reguli draconice, orașe întregi erau închise dacă erau raportate doar câteva cazuri, ceea ce a declanșat proteste în masă și tulburări civile în rândul populației. Măsurile de reținere au încetinit economia la cea mai mică rată de creștere din aproape jumătate de secol, blocând lanțurile de aprovizionare și comerțul mondial.

Pe termen scurt, se așteaptă și mai multe perturbări pe măsură ce muncitorii chinezi se îmbolnăvesc din ce în ce mai mult. Autoritățile chineze au încercat să minimalizeze răspândirea virusului, oficialii din domeniul sănătății raportând mai puțin de 4.000 de noi cazuri locale simptomatice de COVID la nivel național pentru 22 decembrie și nici un nou deces din cauza COVID pentru a treia zi consecutivă.

Cu toate acestea, guvernul a fost acuzat că a măsluit statisticile prin restrângerea criteriilor pentru decesele cauzate de COVID, ceea ce a provocat critici din partea multor experți în boli.

Firma de date medicale Airfinity, cu sediul în Marea Britanie, estimează că mai mult de 5.000 de persoane mor probabil în fiecare zi din cauza COVID, oferind un contrast puternic cu datele oficiale de la Beijing privind epidemia actuală din țară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri