Caută
Close this search box.

De ce ar trebui să ne îngrijoreze un război între India și China

Războiul rece dintre India și China continuă să se agraveze din cauza ultimelor mișcări ale forțelor Armatei Populare de Eliberare a Chinei, deși Subrahmanyam Jaishankar (ministrul indian de externe) a dezvăluit că guvernul indian mobilizează o desfășurare de trupe din cauza invadărilor de către forțele chineze.

BBC notează că „mulți observatori occidentali cred acum că este în curs o schimbare profundă în echilibrul global al puterii militare”, în condițiile în care președintele Xi Jinping a ordonat forțelor armate ale Chinei să se modernizeze pentru a deveni o putere militară de talie mondială, capabilă să lupte și să câștige războaie.

China a fost criticată de unii experți internaționali pentru „lipsa de transparență” în ceea ce privește sumele pe care le cheltuiește pentru apărare, având în vedere că investește foarte mulți bani în forțele sale armate.

Sistemul electromagnetic de lansare a aeronavelor Fujian reprezintă un progres semnificativ pentru marina chineză, permițând ca aeronavele să fie desfășurate rapid și ca nava să transporte aeronave mai grele.

Între timp, în noiembrie, Departamentul american al Apărării a prezis că China își va cvadrupla arsenalul nuclear. Citeşte mai departe pe AlephNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri