Caută
Close this search box.

Rusia produce primele supertorpile Poseidon

poseidon

Rusia a produs primul set de supertorpile Poseidon, cu capacitate nucleară, a informat agenția de știri de stat TASS, citând o sursă neidentificată din Armată.

Primul lot al supertorpilelor mult-așteptate Poseidon a fost produs pentru a fi utilizat de submarinul nuclear cu scop special Belgorod, a declarat o sursă apropiată Armatei, pentru TASS, conform The Moscow Times.

„Primul set de Poseidoni a fost realizat, submarinul Belgorod îi va primi în viitorul apropiat”, a spus sursa.

Poseidon este o „torpilă autonomă intercontinentală cu propulsie nucleară și focos nuclear”, cu propria sa sursă de energie nucleară, a cărei dezvoltare a fost anunțată pentru prima dată de președintele rus Vladimir Putin, în anul 2018, care a prezis la acea vreme că va fi un tip fundamental nou de armă nucleară.

Sursa militară anonimă a mai spus pentru că testele separate ale principalelor unități ale lui Poseidon, inclusiv sursa sa de energie nucleară, au fost deja finalizate cu succes.

Armata rusă nu a făcut încă nici un comentariu, cu privire la finalizarea torpilei Poseidon. În noiembrie 2022, CNN a informat că Marina Rusă a încercat fără succes să testeze o rachetă Poseidon, în Oceanul Arctic.

Dezvoltarea torpilei Poseidon a fost răspunsul Rusiei la retragerea SUA din Tratatul asupra rachetelor balistice și a avut ca scop creșterea capacității Rusiei de a depăși SUA, cu sisteme de apărare antirachetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri