Caută
Close this search box.

Turn de purificare a aerului, o posibilă soluție pentru diminuarea poluării orașelor

Arhitecții turnului de purificare a aerului, instalat vara trecută în New Delhi, India, cred că aparatul inventat de ei poate să rezolve problema poluării orașelor, potrivit CNN.

Numit Verto, dispozitivul de 5,5 metri înălțime, reduce nivelurile de dioxid de azot și particule fine periculoase prin filtrarea a 600.000 de metri cubi de aer pe zi, ceea ce este echivalent cu volumul a 273 de baloane cu aer cald.

Proiectate de firma de arhitectură Studio Symbiosis, care are birouri în India și Germania, turnurile conțin cinci cuburi de filtrare a aerului, stivuite într-o carcasă geometrică. Cofondatorii companiei, Amit și Britta Knobel Gupta, soț și soție, spun că dispozitivele lor alimentate de ventilator pot curăța aerul pe o rază de 200 până la 500 de metri, potrivit TVR. Sigur, datele variază și în funcție de viteza vântului și de caracteristicile geografice ale locului.

„Acum că (descoperirile prototipului) sunt ceea ce ne așteptam, vom începe să vorbim cu autoritățile guvernamentale despre instalarea ulterioară”, a spus Amit la un apel video din New Delhi, dezvăluind că firma a discutat și cu potențiali cumpărători din țări, precum Uzbekistan, Franța și Noua Zeelandă.

Studio Symbiosis a spus că o companie de construcții din SUA a comandat între timp aproximativ 40 de turnuri pentru a elimina praful și resturile fine de pe șantierele de construcții.

„Cred (de asemenea, că ar putea fi instalate) în parcuri publice și piețe publice, unde oamenii petrec timp de calitate în aer liber”, a explicat Britta, adăugând că instalarea turnurilor în locurile în care dorm oamenii fără adăpost ar putea fi, de asemenea, foarte benefică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri