Caută
Close this search box.

Incendiul de la rafinăria Petromidia a fost lichidat

Incendiul de la rafinăria Petromidia a fost lichidat, a anunţat miercuri seara Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE ORA 18.30  Constanţa: Incendiul de la rafinăria Petromidia nu se mai manifestă cu flacără, dar poate exista riscul de reaprindere

Incendiul care a izbucnit miercuri la rafinăria Petromidia nu se mai manifestă cu flacără, dar poate exista riscul de reaprindere, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Întrucât poate exista riscul de reaprindere a incendiului, personalul tehnic al obiectivului acţionează pentru golirea instalaţiei, iar forţele de intervenţie continuă acţiunile de răcire”, arată IGSU.

UPDATE ORA 18.07 Incendiu la rafinăria Petromidia/Incendiul este localizat şi nu mai sunt emisii de fum

Garda de Mediu Constanţa anunţă că incendiul izbucnit, miercuri, la rafinăria Petromidia este localizat, iar la această oră nu mai sunt emisii de fum, ci arde local într-o instalaţie de prelucrare a ţiţeiului.

„În data de 21.06.2023, orele 15,15, s-a produs o explozie urmată de un incendiu pe platforma Rompetrol Rafinare, uzina Rafinare, la instalaţia de prelucrare ţiţei hidrocracare blândă MHC. Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa care s-au deplasat pe amplasament au constatat că incendiul este localizat, arde în continuare cu flacără în instalaţia MHC. Produsul existent în instalaţie este distilatul de vid, motorină grea. Instalaţia MHC este oprită. Se intervine cu mai multe echipaje de pompieri. Nu sunt victime umane sau răniţi. Laboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa a efectuat analize pentru determinări de formaldehidă şi COV, la limita amplasamentului, urmând să emită buletinele de analiză. La această oră nu mai sunt emisii de fum, arde local”, arată sursa citată.

UPDATE ORA 17.45 Rompetrol: Nu există victime în urma incendiului produs miercuri la Petromidia

Nu există victime în urma incendiului produs miercuri la Petromidia, toţi angajaţii instalaţiei, dar şi din celelalte secţii ale rafinăriei fiind evacuaţi, au precizat reprezentanţii Rompetrol Rafinare, printr-un comunicat, potrivit Agerpres.

„În cursul acestei zile, un incendiu s-a produs în instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanţă specifice. Imediat, angajaţii instalaţiei au raportat incidentul către serviciul intern de situaţii de urgenţă şi către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autorităţile, conform procedurilor in vigoare. Nu există victime, toţi angajaţii instalaţiei, dar şi din celelalte secţii ale rafinăriei au fost evacuaţi”, se arată în comunicatul companiei.

Până la sosirea autospecialelor ISU, primele intervenţii au fost realizate de pompierii rafinăriei Petromidia, care au reuşit să limiteze impactul.

„În colaborare cu autorităţile, depunem toate eforturile pentru stingerea incendiului şi remedierea situaţiei”, subliniază reprezentanţii companiei care operează rafinăria Petromidia.

UPDATE ORA 17.12 Incendiu la rafinăria Petromidia/ Un subofiţer ISU are traumatism la un picior şi va fi dus la spital

Un subofiţer ISU, aflat la locul incendiului izbucnit, miercuri, la rafinăria Petromidia prezintă traumatism la un picior şi va fi transportat la spital, iar un pompier din cadrul combinatului Petromidia a acuzat dureri la picioare, dar a refuzat transportul la spital, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, din primele informaţii incendiul a izbucnit la instalaţia de hidrocracat, iar intervenţia pompierilor este una foarte dificilă, ei focalizându-se acum pe localizarea focului şi lichidarea acestuia.

„Până la această oră nu au fost identificate victime. Avem informaţii că au fost trei angajaţi pe instalaţia de hidrocracat care, din fericire, se pare că s-au autoevacuat atunci când a avut loc explozia”, a spus Ana Maria Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri