Caută
Close this search box.

Acuzaţiile împotriva judecătorului Alin Nicolescu, de la ÎCCJ, au fost declarate nefondate de Inspecţia Judiciară

Inspecţia Judiciară a stabilit că acuzaţiile împotriva lui Alin Sorin Nicolescu, judecător în Secţia Penală din cadrul ÎCCJ, conform cărora s-ar fi folosit de calitatea sa de magistrat și de relația cu șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu, pentru a-i da o lecţie unui student, polițist la DGA, care susținea examenul de licență din iulie de la Facultatea de Drept a Universității Nicolae Titulescu, sunt total nefondate.

A stabilit acest lucru Inspecția Judiciară care a clasat sesizarea făcută de președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, care ceruseră, într-un fel, clarificarea evenimentului care a generat un mic scandal public, potrivit newsonline.ro.

Campania de denigrare pe Facebook a polițistului împotriva magistratului a început exact în ziua in care Inspectia Judiciara clasase sesizarea făcută de politist.

Concret, poliţistul DGA s-ar fi folosit de legitimaţie ca să îşi impună autoritatea, lucru pentru care magistratul, cadru didactic şi supraveghetor la acel examen de licenţă, i-a atras atenţia. Astfel, Nicolescu i-a sesizat verbal şefului DGA, Liviu Vasilescu, atitudinea subordonatului, dar nu a cerut şi sancţionarea studentului în vreun fel.

”Se impune cu necesitate concluzia că declinarea calității de lucrător DGA nu ar trebui să aibă loc într-un context cum este cel prezentat câtâ vreme o atare calitate ar trebui să rămână irelevantă la susținerea examenului de licență (…)Tocmai de aceea, discuția purtată cu șeful DGA reprezintă o reclamație verbală rezolvată, de altfel, cu scuzele de rigoare oferite de student”, arată Inspecția Judiciară în decizia de clasare a sesizării care-l viza pe judecătorul Alin Sorin Nicolescu, potrivit sursei citate.

Citește totul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri