Caută
Close this search box.

Dan Chitic: Despre Zelensky și întrebarea sa existențială

Despre Zelensky și întrebarea sa existențială: a fi (devenind infractor) sau a nu fi (devenind erou)

Pe 8 Septembrie, adică acum 5 zile, vă spuneam cum importanți legiuitori americani au vizitat Kievul la 23 August pentru a-l anunța pe Zelensky că misiunea lui se apropie de sfârșit… și că trebuie să organizeze în 2024 alegeri chiar și dacă va fi război.
În caz că nu a înțeles bine mesajul, englezii de la Sky News dar și ucrainienii de la „The Kiev Independent” (!!!) au reluat o știre mai veche, trecută sub tăcere la momentul său de „Breaking news”, și au rostogolit-o la nivel mondial – de data asta foarte eficient.
Știrea (de fapt o „non știre” cunoscută de toți de ani de zile) spunea că „În total, 78% dintre cei (ucrainienii) intervievați cred că președintele ucrainean poartă „o responsabilitate directă” pentru corupția din guvern și din administrațiile regionale.” UAU – 78%!!!
Doar că „Sondajul a fost realizat de Fundația Ilko Kucheriv împreună cu Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, în perioada 3-17 iulie.” Da, 3-17 Iulie 2023!!! Iar rezultatele apăruseră deja în presă pe la mijlocul lui August, adică puțin înaintea vizitei „importanților legiuitori americani”… doar că a devenit știre de „Breaking news” la nivel mondial abia ieri, pe 11.09.2023.
Semnele sunt clare… atât de clare că le-a înțeles și Zelensky, cel care chiar azi, 12 Septembrie, acum câteva minute în urmă, a „refuzate” să promulge o lege care ar fi prelungit dreptul oficialilor de a nu-și face publice declarațiile de avere… căci da, în Ukraina, imediat după începerea războiului „oficialii de top”, miniștrii și parlamentarii au fost scutiți de obligația de a-și face publice declarațiile de avere, oficialii depunându-și declarațiile doar „pe bază de voluntariat”! Din „rațiuni de război”, firește!
Azi, Zelenky a spus pe Telegram: „Declarațiile trebuie să fie deschise. Imediat. Nu într-un an. Registrul ar trebui deschis acum”” („Declarations must be open. At once. Not in a year. The registry should be opened now,”)… (https://kyivindependent.com/zelensky-vetoes-restrictions…/)
Târziu! Foarte târziu!
Soarta îi este deja pecetluită: fie moare și devine erou planetar… fie merge la închisoare. Iar speranța lui de viață (în libertate) este egală cu durata războiului – așa cum am „profețit”-o deja. Revin și o spun că
În esență, și fără ocolișuri, „importanții legiuitori americani au vizitat Kievul la 23 August” și l-au anunțat pe Zelensky că în scurt timp I SE TERMINĂ MANDATUL… și misiunea!
Sau, cu alte cuvinte, că Zelensky mai are doar câteva luni pentru a câștiga războiul sau a face pace cu Rusia, în caz contrar va deveni fie un „Zerou”, fie un „Erou”.
Or, cum victoria Ucrainei în următoarele câteva luni este absolut improbabilă, iar o pace cu Rusia ar însemna o capitulare – iarăși absolut imposibilă din punctul de vedere al lui Zelensky… ce îi rămâne de făcut (z)Eroului de la Kiev?
Păi să își accepte soarta și să aleagă între a deveni un „Zerou” sau un „Erou”… căci un singur lucru e clar: în situația dată a Ucrainei, Zelensky nu va pleca la multiplele lui „acase” din Italia, SUA sau aiurea pentru a se bucura de „micile” economii făcute „din salariul de președinte” al unei țări distruse de război… asta în mod clar nu se va întâmpla!!!
Foarte posibil ca, odată ieșit din mandat, parchetul anticorupție din Ucraina să „descopere” că multe miliarde din alea cerșite prin vest „s-au evaporat”… și asta să fie măcar una din cauzele eșecului militar! Situați în care, imediat, Zelensky ar deveni din „Eroul planetar” care se visează mai puțin decât un „Zero”… ar deveni un paria, imaginea răului și meschinăriei, a hoției criminale, un „Iuda” al „lumii civilizate”.
Or… asta nu se poate întâmpla! Căci ar demonstra implicit fie incompetența, fie complicitatea serviciilor secrete din vest, a celor care trebuiau să știe unde se duc banii contribuabililor, de ce intră în recesiune „lumea civilizată”…
De aceea e mult mai probabil ca Zelensky să devină un „Erou” al istoriei ucrainene, ba chiar universale, până la data alegerilor… dar pentru a ajunge pe soclul de unde să te cace porumbeii din toate capitalele lumii, trebuie întâi să mori… eroic, desigur! Omorât de odioșii ruși, evident!
Aceste unice „opțiuni” au devenit clare chiar și pentru Zelensky… și niciuna nu îl „încălzește”… motiv pentru care joacă tot ce mai poate juca, singura carte care ar face alegerile inoportune… și nu doar în Ucraina, ci în toată lumea! Și care i-ar putea prelungi viața! Și acea carte e RĂZBOIUL TOTAL!
Asta este cheia în care trebuie descifrat evenimentul cu „drona rusească” din delta Dunării… implicarea directă și oficială a NATO în Ucraina, adică al Treilea Război Mondial… adică singura șansă de supraviețuire, fizică, nu doar politică, pentru Zelensky.

Nu a mers asta? Vor mai urma altele! Căci trebuie înțeles că Zelensky nu joacă acum soarta Ucrainei, ci soarta lui personală… o miză incomparabil mai mare pentru el decât decât deznodământul războiului, decât chiar un război mondial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri