Caută
Close this search box.

VIDEO Ministrul de Externe ungar cere Austriei să nu blocheze aderarea României la Schengen: „Îi invit politicos, ca să nu zic că îi somez, pe oficialii austrieci să îi primească în Schengen pe prietenii noștri români”

Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, i-a prezentat Austriei o ”cerere fermă” de a nu bloca aderarea României la Spaţiul Schengen, relatează vineri MTI, preluată de Agerpres.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a făcut aceste declarații la Timișoara, într-o conferință de presă susținută alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Doresc să îi invit politicos, ca să nu zic să îi somez, pe prietenii noștri austrieci ca în această toamnă să nu blocheze din nou și să fie de acord cu aderarea prietenilor noştri români la spaţiul Schengen.

Interesul național al Ungariei esta ca România să adere la spațiul Schengen în acest an. De la acel moment, vom avea zece noi puncte de trecere a frontierei și nu ar trebui să avem timpi de așteptare nicăieri de-a lungul graniței între cele două țări”, a declarat Peter Szijjarto.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri