Caută
Close this search box.

Biden: Aș vrea să nu existe dubii, Statele Unite vor proteja Israelul. Aceste atrocități îmi creează greață. Știm acum că există cetățeni americani printre cei răpiți de Hamas

Președintele Joe Biden a condamnat cu fermitate atacurile teroriste ale Hamas în declarații făcute marți de la Casa Albă, după ce luptătorii Hamas au lansat un atac surpriză asupra Israelului, provocând un război total între cele două părți.

Atacul a provocat moartea a cel puţin 11 americani, iar președintele Biden a anunțat că printre cei răpiți sunt și cetățeni americani.

„Știm acum că există cetățeni americani printre cei răpiți de Hamas”, a declarat el.

Biden a adăugat că a cerut echipei sale să împărtășească informații și să repartizeze experți suplimentari din cadrul guvernului Statelor Unite pentru a colabora cu omologii israelieni în eforturile de recuperare a ostaticilor.

Statele Unite a crescut prezența militară în zonă, pentru a descuraja, a spus președintele SUA, citat de TVR.

„În acest moment, trebuie să fim foarte clari, a spus Biden. Ne vom asigura că Israelul are ceea ce are nevoie pentru a avea grijă de cetăţenii săi şi pentru a se apăra, pentru a răspunde la acest atac.

Nu există nicio justificare pentru terorism. Nu există nicio scuză. Hamas nu apără dreptul poporului palestinian la demnitate şi autodeterminare. Scopul său declarat în legătură cu statul Israel este de a ucide poporul evreu. Ei folosesc civilii palestinieni ca scuturi umane”, a spus Biden într-o declaraţie deosebit de dură.

În remarcile sale, președintele a precizat că este desgustat de brutalitatea „atacurilor vicioase”, care au dus la moartea a 1.000 de israelieni și a 14 americani.

„Aș vrea să nu existe dubii, Statele Unite vor proteja Israelul. Aceste atrocități îmi creează greață”, a conchis președintele american.

„Pierderea de vieți nevinovate este sfâșietoare”, a spus președintele.

Biden și-a exprimat compasiunea pentru victime.

„Știți cu toții că aceste traume nu dispar niciodată, sunt încă atât de multe familii care așteaptă cu disperare să afle soarta celor dragi, fără să știe dacă sunt vii sau morți, sau ostatici.

De asemenea, Biden a avertizat orice parte ostilă să nu profite de situația din Israel. Poate că inimile noastre sunt frânte, dar hotărârea noastră este clară, a spus el.

Ieri, am vorbit, de asemenea, cu liderii Franței, Germaniei, Italiei și Marii Britanii pentru a discuta cu aliații noștri europeni despre ultimele evoluții și pentru a coordona răspunsul nostru unit, a mai spus Biden.

Statele Unite şi-au sporit prezenţa militară în regiune pentru a-şi consolida efortul de descurajare şi sunt pregătite să desfăşoare resurse suplimentare dacă este necesar, a anunţat preşedintele american.

„Nu există loc pentru ură în America – nici împotriva evreilor, nici împotriva musulmanilor, nici împotriva nimănui, a spus Biden. Noi respingem acest lucru. Respingem acest terorism”, a spus Biden.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri