Caută
Close this search box.

Donald Trump, cîştigător clar ar cursei pentru nominalizarea republicană în Iowa: Mulţumesc, Iowa, vă iubesc pe toţi!

Donald Trump şi-a asigurat luni o victorie răsunătoare în Iowa, în prima competiţie din Partidul Republican pentru alegerile prezidenţiale din 2024, confirmându-şi dominaţia asupra celorlalţi contracandidaţi, în ciuda faptului că se confruntă cu zeci de acuzaţii penale. Dornic să-şi ia revanşa electorală în noiembrie în faţa preşedintelui democrat Joe Biden, Donald Trump beneficiază acum şi de susţinerea unui contracandidat, omul de afaceri Vivek Ramaswamy, care, după scrutinul din Iowa, a anunţat că îşi încheie campania electorală şi îl sprijină de-acum pe fostul preşedinte. Singura necunoscută din Iowa – cine se va clasa pe locul al doilea – a fost şi ea rezolvată: guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a reuşit să o devanseze pe fosta ambasadoare la ONU Nikky Haley, deşi aceasta părea în plină ascensiune, potrivit News.ro.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, în vârstă de 45 de ani, a încheiat scurtinul din Iowa cu mult în urma lui Donald Trump, pe locul al doilea, devansând-o pe fosta ambasadoare ONU Nikki Haley, în vârstă de 51 de ani, cei doi luptându-se pentru a se impune ca principala alternativă la Trump.

Însă fostul preşedinte, în vârstă de 77 de ani, a câştigat cu o marjă fără precedent pentru o competiţie republicană în Iowa, întărindu-şi argumentul că nominalizarea sa drept candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie este o concluzie de la sine înţeleasă, având în vedere avansul său masiv în sondajele naţionale, scrie Reuters.

„MULŢUMESC IOWA, VĂ IUBESC PE TOŢI!!!”. a scris Trump cu litere mari pe platforma sa socială, Truth Social. Cu 95% din voturile aşteptate deja numărate, Trump avea 51%, în timp ce DeSantis avea 21%, iar Haley 19%, potrivit Edison Research. Cea mai mare marjă de victorie într-un scrutin republican din Iowa fusese de 12,8 puncte procentuale pentru Bob Dole în 1988.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri