Caută
Close this search box.

MAE rus interzice oficiali și jurnaliști ai Republicii Moldova. Moscova acuză ”acțiuni ostile” ale Chișinăului

Oficialii de la Kremlin au din nou o problemă cu autoritățile moldovenilor de peste Prut. Ministerul rus de Externe l-a convocat aseară pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, și i-a comunicat că interzice intrarea în țară a mai multor oficiali şi jurnalişti moldoveni, denunţând „manifestări agresive împotriva Rusiei”.

Decizia a fost motivată ca fiind o „replică la acţiunile conducerii moldoveneşti”, fără a da alte detalii. Este vorba despre 12 persoane, oficiali și jurnaliști, printre care și doi membri ai Administrației Prezidențiale, potrivit publicației NewsMaker, al cărei redactor șef adjunct se află pe aceasta listă.

Totodată, Moscova a pus în vedere Chişinăului că este „îngrijorată” şi ar considera „inacceptabil” dacă Republica Moldova ar permite antrenarea militarilor ucraineni de către NATO pe teritoriul său, relatează Reuters şi NewsMaker.

În nota de protest înmânată diplomatului moldovean se vorbește despre acţiunile ostile ale Chişinăului și se subliniază că, în cazul continuării acestor acţiuni, partea rusă îşi rezervă dreptul de a lua măsuri de răspuns suplimentare.

The post MAE rus interzice oficiali și jurnaliști ai Republicii Moldova. Moscova acuză ”acțiuni ostile” ale Chișinăului appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri