Caută
Close this search box.

Judeţul atomic, dezvoltare fulminantă. Se întâlnesc două autostrăzi

Judeţul atomic, dezvoltare fulminantă. Se întâlnesc două autostrăzi

Județul Iași se poate aștepta la un adevărat boom economic, asta pentru că aici se vor intersecta Autostrada A7 (Autostrada Moldovei) cu Autostrada A8 (Autostrada Unirii).

Cele două autostrăzi se vor intersecta la Pașcani, aici contruindu-se primul nod turbion din România.

Nodul de tip turbion de la Pașcani este o investiție unică în România, construit cu o viteză de proiectare de 80 km/h, la o rază minimă a bretelelor de 400 de m.

Acesta va fi compus din nu mai puțin de 12 pasaje rutiere și va avea o lungime cumulată a bretelelor de 15 km.

Suedezii de la Ikea de exemplu au deja 3 magazine în România, două în București și unul în Timișoara, iar acum au în plan să construiască încă un magazin în Iași.

Noul magazin Ikea va fi construit în capitala Moldovei, Iașul fiind unul dintre județele din România cu o dezvoltare fulminantă, dat fiind că va fi singurul județ în care se intersectează două autostrăzi.

„Extinderea fostului Centru Comercial Era în Mall Moldova va crea un centru comercial super-regional care va deservi estul României și Republica Moldova vecină, o zonă de influență estimată la aproximativ 952.000 de locuitori.

Centrul va include cel mai mare hipermarket din regiune, peste 200 de magazine, mai mult de 30 de restaurante, o facilitate de divertisment și agrement de amploare și un hub dedicat mobilierului pentru casă.

Lucrările de construcție au început. În plus, aproximativ 5,25 hectare din teren sunt contractate de IKEA pentru a construi și opera primul său magazin în regiunea Moldovei”, se arată în raportul MAS P.LC, informează ZiaruldeIași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri