Caută
Close this search box.

Tânăra deputată Mara Mareș, dezamăgită de cum stau lucrurile în Parlament

mara mareş

 

Deputatul PNL Mara Mareș, cel mai tânăr parlamentar din actuala legislatură, în vârstă de 24 de ani, a declarat joi, într-o conferință de presă, că a constatat, la puțin timp după instalarea Parlamentului, că lucrurile nu stau așa cum și-a imaginat și a subliniat că „a avut iluzii mult mai mari”.

„A trecut puțin timp de când s-a instalat noul Parlament, dar lucrurile nu stau așa cum mi-am imaginat eu. Am avut iluzii mult mai mari. Am crezut că Parlamentul va funcționa măcar la standarde minime europene, însă nu este așa. Am întâlnit deja multe abuzuri și încălcări ale Regulamentului, atât în comisii, cât și în plen. Am văzut din partea Guvernului Grindeanu, din partea președintelui Camerei Deputaților și președinte al PSD, Liviu Dragnea, o serie de abuzuri. Vorbim despre audierile miniștrilor pe repede-nainte, în care nu am avut timp să întrebăm ceea ce ne interesa, nu am primit răspunsuri. De asemenea, am fost convocați la comisie cu foarte puțin timp înainte, ceea ce este împotriva Regulamentului”, a afirmat deputatul PNL.

Aceasta a adăugat că au fost trecute legi prin Parlament pe repede-înainte fără ca opoziția să aibă timp să se documenteze suficient.

„Lucrurile se întâmplă la cheremul domnului Dragnea, iar aceasta este îngrijorător pentru că vorbim, totuși, despre o instituție a Parlamentului, cu parlamentari votați de oameni, și mi se pare o lipsă de respect pentru oamenii care ne-au votat (…) Eu totuși îmi pun speranța că noul Guvern este de bună credință și dorește binele românilor și pune deasupra interesului personal interesul național. Sper ca opoziția — și eu voi munci la asta, să facă o treabă bună în a monitoriza activitatea Guvernului și în a semnala acele deraieri care au avut loc și sper că nu se va mai întâmpla”, a punctat Mara Mareș.

Deputata PNL a precizat că face parte din două comisii — cea de învățământ și cea pentru egalitate de șanse între femei și bărbați — și că și-a stabilit ca priorități rectificarea legii voluntariatului, „care nu i se pare adecvată”, și măsuri mai concrete împotriva violenței domestice decât cele care există în prezent.

„Am fost primită foarte bine, am avut parte de o primire prietenoasă. Sunt dornici să mă ajute, să mă îndrume, atât colegii din PNL, cât și colegi de la alte partide. Nu am simțit o atitudine negativă. Este în regulă. Vorbim despre relațiile interpersonale”, a replicat Mareș, întrebată cu a fost primită în Parlament de colegi.

 

Foto, sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri