Caută
Close this search box.

Mike Pompeo într-un tur asiatic: Discuții la Tokyo înainte de vizita în Phenian

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a sosit sâmbătă la Tokyo pentru discuții cu premierul Shinzo Abe și cu alți oficiali înainte de a patra vizită în Coreea de Nord pentru discuții privind denuclearizarea cu liderul său, Kim Jong-un, informează Reuters.

În ciuda angajamentului lui Kim de a denucleariza peninsula coreeană, Japonia, aliat esențial al Washington-ului în Asia, consideră că Coreea de Nord este o „amenințare gravă” și intenționează să-și întărească apărarea împotriva rachetelor balistice cu baterii Aegis Ashore care pot ținti focoasele în spaţiu.

Vorbind cu un reporter în drumul spre Tokyo, Pompeo a declarat că scopul său în Phenian este „să ne asigurăm că înțelegem ceea ce fiecare parte încearcă cu adevărat să realizeze”. El a mai spus că speră să fie de acord cu o „dată și locație generală” pentru un al doilea summit între președintele american Donald Trump și Kim Jong-un în urma primei lor întâlniri din Singapore, din iunie.

Ultima vizită a lui Pompeo în Coreea de Nord nu a reușit să facă progrese cu Phenian-ul denunțându-l pentru că a făcut „cereri de tip gangster”.

Recent, el a înfuriat Coreea de Nord, insistând că sancțiunile internaționale trebuie să rămână în vigoare până la renunțarea la armele nucleare. Miercuri, el a spus că a existat un sprijin unanim pentru acest lucru la Adunarea Generală a a ONU de săptămâna trecută, chiar dacă Rusia și China „aveau unele idei despre cum am putea începe să ne gândim la un moment în care ar fi potrivit să le reducem”.

Un răspuns

  1. Cel mai bun lucru pentru acest asa zis stat este sa ramana „acsica”. Ce nu pot face ei, dintotdeauna asa, pot face aproape toate celelalte state, democratice sau nu.
    Sodoma trebuie sa fie cel putin divizata.
    Gomora s-a divizat singura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri