Caută
Close this search box.

Straniu. Mircea Moloț, lider ALDE: Peste 80 la sută din oameni îmi spun că am câștiga prezidențialele cu Tăriceanu

Vicepreședintele ALDE Mircea Moloț, liderul filialei Hunedoara, a declarat vineri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că marea majoritate a hunedorenilor cu care a vorbit i-au spus că l-ar vedea pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidatul din PSD-ALDE care ar aduna cele mai multe voturi la alegerile prezidențiale. Moloț a precizat că, din punctul său de vedere, ALDE trebuie să meargă separat de PSD la europarlamentare.

„Eu cred că pentru partid este mai bine să mergem pe liste separate, să ne vedem forța, pentru că ne știm rezultatele de la alegerile parlamentare din 2016, suntem în creștere, toate sondajele arată că suntem deja la un număr format din două cifre, dar vrem să și vedem în realitate. Știm că la europarlamentare contează enorm partidul, pentru că la locale și parlamentare e și influența omului. De acord, este și la europarlamentare influența celor care sunt pe listă, dar în mod deosebit omul pune ștampila pe partid și atunci avem o oglindă clară a scorului pe care îl avem și știm cum să abordăm după aceea și prezidențialele. Nu sunt doar avantaje, dar punându-le în balanță cred că avantajele înclină în dauna dezavantajelor”, a declarat vicepreședintele ALDE Mircea Moloț, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Liderul ALDE Hunedoara a povestit și faptul că cetățenii cred că liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi candidatul care ar aduna cele mai multe voturi din partea PSD-ALDE la prezidențiale.

„Discuția continuă cu PSD și sper să aibă și unii și alții atâta înțelepciune încât să folosească varianta cea mai bună, fiindcă aici cred că ar fi bine împreună ca să avem șanse pentru turul doi. Dl Tăriceanu cred că este cel care poate atrage cele mai multe voturi. Categoric, orice partid dorește să aibă candidatul propriu, dar trebuie să ții cont de conjunctura în care ești la momentul alegerilor și de candidații pe care îi ai pentru a-i băga în luptă. Și cred că acum, nu că sunt eu în ALDE și că sunt președinte de organizație teritorială, dar în discuțiile pe care le port în teritoriu, în județul Hunedoara, cu oameni care știu clar că nu sunt „aldiști” ca să zic că sunt subiectivi, marea majoritate, dar marea majoritate, în raport de peste 80%, vin cu ideea că dl Tăriceanu ar avea șansele cele mai mari de a fi Președintele României.

Vă dați seama că fiecare președinte din teritoriu când merge la ședințe centrale mergem cu impresiile pe care le avem, mergem cu impresiile cu care venim din teritoriu, noi avem tangență cu lumea, cu multă lume, nu numai membri de partid. Noi în Hunedoara nu suntem un partid de mase, dar fiind atâția ani de zile în fruntea județului ca președinte al Consiliului Județean, trei legislaturi, cunosc foarte multă lume și foarte multă lume mă abordează.

Concluzia este că dl Tăriceanu este cel indicat să fie candidat de Președinte. Marea majoritate a cetățenilor cu care discut sunt pe ideea că dacă am merge în coaliție am câștiga alegerile prezidențiale cu dl Tăriceanu candidatul coaliției”, a declarat Mircea Moloț pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Un răspuns

  1. 80% de la Closetul3 Public… nu din populatia sanatoasa a Romaniei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri